.

- Aal Restaurant -

Oudegracht aan de Werf 159, Utrecht
Internationaal
Aal Restaurant. Aal Restaurant richt zich op lekkerbekken die weten wat ze willen en een balans tussen ingredinten weten te waarderen voor een eerlijke prijs. Onder de 14e eeuwse gewelven van de Utrechtse grachten is het bij Aal Restaurant goed toeven. De sfeer is ongedwongen en de gasten divers: van romantische stelletjes tot zakendiners, van families tot gezellige wat oudere studenten - alles zit door elkaar.
Geschiedenis. Voormalig Restaurant Aal de Preu, dat in december 2002 wegens faillissement haar deuren moest sluiten, is weer open. Onder een nieuwe naam en met een enthousiast nieuw eigenaarsduo: Andries Klaassens en El Mokhtar Bittich, welke geen onbekenden voor Aal: zij werkten hier vroeger als bedrijfsleider en chef-kok.
Sfeer & interieur. Aal Restaurant is gevestigd in n van de zo typische middeleeuwse werfkelders van Utrecht. 's Zomers kun je buiten eten op het terras aan de Oudegracht. De sfeer is Bourgondisch, niet formeel, maar vooral warm en gezellig.
Keuken & kaart. Aal Restaurant heeft een Internationale keuken. Naast restaurant is Aal ook wijnlokaal. Veel wijnen kunnen per glas gedronken worden en ook de kleine hapjes voor bij een goed glas wijn ontbreken niet. Ook later op de avond ben je bij Aal van harte welkom. Een prima plek om bijvoorbeeld na een bioscoop- of theaterbezoek nog even rustig na te praten.

  Drie-gangenkeuzemenu € 21,50

 

 

(Voorgerecht uit het keuzemenu, hoofdgerecht uit het keuzemenu, alleen dan is het nagerecht gratis!)

 

 

Voorgerechten los te bestellen € 6,00

 

 

Korstdeeg met gemarineerde zalm en Hollandse garnalen met mierikswortelcrème.

 

 

Of

 

 

Salade met gemarineerde parelhoenfilet, appelkappertjes, uitgebakken spekjes en sojadressing.

 

 

Of

 

 

Kalfscarpaccio met oude Reypenaar, pijnboompitjes en basilicumdressing.

 

 

Of

 

 

 Bospaddenstoelensoep (min € 0,50 op de menuprijs).

 

 

Hoofdgerechten los te bestellen € 15,50

 

 

Zacht gegaarde zonnevisfilet met saus van kreeft.

 

 

Of

 

 

Met basilicumolie gegrilde runderentrecote met een roze pepersaus.

 

 

Of

 

 

Gekonfijte eendenbout op zuurkool met rodewijnsaus.

 

 

Nagerechten los te bestellen € 5,50

 

 

Soes gevuld met vanille-ijs en chocoladesaus.

 

 

Of

 

 

Kletskoppen met walnotenijs en karamelsaus.

 

 

 Of

 

 

Bordje met kaas.

 

 

Of

 

 

Glas dessertwijn of koffie/thee.

 

 

Vraag naar ons vegetarisch menu en dagspecialiteiten

 

 

 

 

A lá carte

 

 

Voorgerechten

 

 

Roosjes van gerookte heilbot met makreelmousse en gemarineerde rode bieten.

 

 

€ 9,50

 

 

 Hollandse garnalen met tartaar van tonijn, gestoofde prei en kreeften-basilicumdressing.

 

 

€ 9,50

 

 

Salade met gebakken lamstong en lamszwezerik met chips van parmaham en bospaddenstoelendressing.

 

 

€ 7,50

 

 

Dun gesneden hertenhaas op een salade met Ratte aardappel en truffeldressing.

 

 

€ 7,50

 

 

Salade met gegrilde groenten en pecorino, wilde spinazie  en yoghurt-walnotencrème.

 

 

€ 6,00

 

 

Hoofdgerechten

 

 

Gegratineerde zwaardvisfilet met een gegrilde coquille.

 

 

€ 19,50

 

 

In knoflook en verse tuinkruiden gebakken gamba’s op zwarte pasta.

 

 

€ 19,50

 

 

Licht gerookte kalfsrib-eye met cantharellensaus .

 

 

€ 19,50

 

 

In eigen vet gebakken eendenborst met eendenlever en truffel-vanillesaus.

 

 

€ 17,50

 

 

Met wilde pruimen gevulde hertenbiefstuk met zwartebessensaus.

 

 

€ 19,50

 

 

  Portobello gevuld met artisjokhart, wilde spinazie en Provençaalse tomatensaus.

 

 

€ 15.50

 

 

Nagerechten

 

 

Tiramisu met spekkoek en kokosijs.

 

 

€ 7,00

 

 

Torentje van sorbetijs met vers fruit.

 

 

€ 7,00

 

 

Witte chocolademousse en met Grand Marnier geflambeerde banaan.

 

 

€ 7,50

 

 

 

 

 

 

Telefoon: 0302334826
Website: http://www.aalrestaurant.nl

Aal Restaurant, Oudegracht aan de Werf 159, Utrecht
Open van dinsdag tot en met zondag van 16:00 tot 23:00 uur, maandag Gesloten.