.

In Nederland uit en alle stad- en regiosites stoppen per 1 januari 2018.

Lang, lang geleden begon het allemaal met de website inutrechtuit.nl. Met top 3 posities op zoektermen als 'restaurant Utrecht' en 'uitgaan Utrecht' was er aan bezoekers geen gebrek. Ondertussen is de techniek van de websites sterk verouderd en we hebben besloten hier geen verdere investeringen in te doen. Tegenwoordig zijn er vele uitgaan-, restaurant- en dingen-doen-websites en is deze website in onze ogen overbodig geworden.

Bedankt voor het aanmelden van alle leuke tips en het bezoeken van de websites!

Het team van In Nederland uit

- Australian Dining & Wining -

Ridderstraat 17, Alkmaar
Australisch
Australian Dining & Wining. Waan u in Australische sferen en geniet van de meest verfijnde gerechten uit het land van Down Under bij Restaurant Australian Dining & Wining in Alkmaar!

Variaties met verse vis, kangoeroe-, emoe-, lams-, rund- en zelfs krokodillenvlees, gekruid met specifiek Australische specerijen en geserveerd met smaakvolle dressings en sauzen. Dit alles vergezeld van een variëteit aan nieuwe wereldwijnen.

Neerlands eerste Australische restaurant neemt u mee op een culinaire reis door dit betoverende werelddeel.
Geschiedenis. Restaurant Australian Dining & Wining is onstaan na een wereldreis, waarbij eigenaars Mars & Sharon Australië doorkruisten, diverse restaurants aldaar bezochten en de Australische keuken onderzochten en beproefden. De vrijheid en diversiteit van het land en haar keuken fascineerden hen het meest. In 1998 begonnen zij dit restaurant en waren daarmee het eerste Australische restaurant in Nederland.
Sfeer & interieur. Restaurant Australian Dining & Wining is een sfeervol restaurant met maximaal 30 zitplaatsen. Het bevindt zich aan de rand van de mooie binnenstad van Alkmaar. Gasten wanen zich een beetje in Australië, met attributen als didgeridoos, boomerang en Aboriginal Art.
Keuken & kaart. De Australische keuken is zowel landelijk en verfijnd als vertrouwd en exotisch. Zij is grotendeels een samensmelting van de culinaire tradities van Noord-Europa, het Middellandse Zeegebied en Zuidoost-Azië. De Australische tafel behoort dan ook tot de meest gevarieerde ter wereld.

De menukaart is gebaseerd op de ‘Modern Australian Cookstyle’ waarbij gebruik wordt gemaakt van kwaliteits-ingrediënten, rechtstreeks geïmporteerd uit Australië, die met behulp van aromaten worden gekruid en waarbij de bereidingswijze mede de smaak van het gerecht bepaalt. Er worden oosterse met westerse kruiden gecombineerd, maar zo dat de smaak van het hoofdingrediënt wordt geaccentueerd en niet verdoezeld.

Al onze vleesspecialiteiten worden ‘cooked on the barbie’ (gegrild op de barbecue). Het kangoeroevlees dat op onze kaart prijkt is het beste stuk van de ‘roo’. Het is lekker mals en lijkt een beetje op biefstuk met een lichte wildsmaak. Kangoeroevlees is niet alleen erg lekker, maar ook gezond. Het is rijk aan proteïnen en bevat weinig cholesterol. Er leven nu ongeveer 40 miljoen (!) kangoeroes in Australië en om evenwicht in de natuur te houden worden zij – na een vrij leven in de natuur (dus niet gefokt) – afgeschoten. Emoe is tevens mals rood vlees; de smaak van ‘croc’ (krokodil) zit ergens tussen kalkoen en vis en is een echte ‘bite’ (stevig).
Telefoon: 072-5122879
Website: http://www.australiandiningandwining.nl

Australian Dining & Wining, Ridderstraat 17, Alkmaar
donderdag tot en met zondag vanaf 18.00 uur